mullsjö logotyp

Näs Gård - där kulturen och naturen möts!

Adress: Näs Gård, 56592 Mullsjö Visa karta

Adress: Näs Gård, 56592 Mullsjö

Kulturföreningen Näs Gård bildades hösten 2010. Anledningen var att upprätthålla och vidareutveckla traditionen med musik i den gamla ladugården på Näs Gård, strax utanför Mullsjö.

Ladugården renoverades i mitten på 1990-talet för att anpassas till sitt ändamål som konsertlokal. Idag ryms det ca 400 besökare i konsertdelen. Den generösa takhöjden ger fin akustik. Flera kända artister, även världskända, har bjudit på stora musikupplevelser. En unik konsertlokal i en unik kulturmiljö.

Näs Gård har en intressant historia. Det finns ett skriftligt testamente redan från 1371. På den tiden fanns ett stentorn vars källare finns kvar under norra flygeln. Gården är medeltidastill sin uppbyggnad genom sin "ringformiga" uppbyggnad. Gården är uppförd i trä och har ett berömt porthus i karolinerstil från 1600-talet som klarade sig undan en brand. Det är ett av två porthus från den tiden, som finns kvar i Sverige.

Runt knuten finns naturreservatet Nyckellås och coh Nässjön, som erbjuder fina bad.

Näs Gård är i privat ägo men den som vill uppleva gårdens atmosfär kan bo i någon av de två flyglarna som hyrs ut via www.stugknuten.com

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  46 0392-211 90
 • Telefonnummer (Bokning)
  46 0736- 870 442
 • Gatuadress 1
  Näs Gård
 • Postadress
  56592 Mullsjö
 • E-post