mullsjö logotyp

Teaterresa till "Utvandrarna" på Göteborgs Stadsteater

Område: Mullsjö
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 7 okt 2017

Följ med på trevlig teaterresa! Buss utgår från Sandhem kl 10.00 och Mullsjö kl 10.30 – tid för shopping mm i Göteborg. Teatern börjar kl 18.00, hemresa direkt efter föreställningen.

Deras framtid är vårt nu

Kristina och Karl Oskar lämnar sitt torp, sin hembygd och sitt fosterland för att söka lyckan i främmande land. Tillsammans med en sargad men beslutsam skara släkt och vänner lämnar de svält och förtryck för att korsa ett hav och nå Den Nya Världen. En resa som drygt 25 procent av svenskarna gjorde för inte allt för länge sedan.
Under den korta tid som passerat har Sverige gått från ett land med hunger och barkbröd till ett land av fredagsmys med tacos. Från ett land med moraklockor och arbetshästar till ett land med engångsgrillar och espressomaskiner. Från svältår till semesterersättning, från fattigstugor till pensionsförsäkringar.

Med fantasi, humor, allvar och stor berättarlust regisserar Pontus Stenshäll sin teaterversion av Vilhelm Mobergs älskade roman om några svenskar i Sverige för drygt hundra år sedan. Nyskriven musik av Simon Steensland, på sång Kristina Issa.

Läs mer om föreställningen, ensemblen och repetitionsarbetet och läs intervjun med pjäsens ”Karl-Oskar” Ashkan Ghods på www.stadsteatern.goteborg.se

Av Vilhelm Moberg, Regi: Pontus Stenshäll. Dramatisering: Pontus Stenshäll. Skådespelare: Hannah Alem Davidson, Gizem Erdogan, Ashkan Ghods, Johan Gry, Mia Höglund-Melin, Alexandra Nordberg, Magdi Saleh. Sång: Kristina Issa. Kostym: Pontus Stenshäll. Kostymassistent: Gunilla Nordin, Hernandez Rum, Pontus Stenshäll, Clive Leaver, Max Mitle. Musik: Simon Steensland. Ljud: Karin Bloch-Jörgensen. Ljus: Max Mitle. Dramaturg: Joel Nordström.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Okt
Lördag 7 okt 2017 10:00 - 22:00  

Kontaktinformation

Kontaktperson
Ulla Mårtenson
Arrangör e-post
ulla.martenson@telia.com
Webbsida
http://mullsjoteaterforening.se/

Bra att veta

Prisinformation
Kostnad: 410 kr och med scenpass 350 kr inkl resa (det lönar sig att vara medlem)!

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Mullsjö Infocenter
+ (46) 392-140 00
infocenter@mullsjo.se
Öppettider
Mån- tor: 08.00-17.00
Fre: 10.00-16.00